22 oktober 2023
12:25

Dingle AIK F10/11

Referat: Utbynäs SK F 09/11 - Dingle AIK F10/11

Söndag och dags för Utbynäs borta. Vi sprang på dem på försäsongscupen i Mariestad och där drog de det längsta strået och vill minnas att de hade hyffsat spelövertag den matchen.

Lite förvirring kring hall och i alla fall jag fick leta runt och "ringa en vän" för att hitta rätt på Kvibergs stora idrottsområde.

En aning om att Utbynäs skulle vara spelförande och vi skulle få slita en del idag. Dels på grund av deras högre medelålder och dels på grund av erfarenheten från Mariestadscupen. Det visade sig bli lite tvärtom även pom inledningen på matchen var gasnka jämn med böljadne spel åt båda hållen. Däremot en känsla av litet spelövertag Dingle.
Alice får en utvisning för "hårt spel" under första perioden. Lite hårt dömd även pom Utbynässpelare träffade sargen. "Otillåten trängning" skulle jag vilja ha det til loch vanligt frislag, då det var kamp om boll och Utbynäs inte var spelförande. Hursomhelst, vi går in i vår box och skall beta av 2 minuter boxplay. Utbynäs rullar boll och vi gör några försök till kontring och försvarar oss väl. Tyvärr blir det en tilltrasslad situation framför målet, Wilma blir knuffad in i Wilda som blir störd och Utbynäs får knacka in 1-0 ledning.

Pausvila och vi pratar om det vi gör bra. Vi ska också glömma "skitmålet" och fokusera på att gå på returer. Vår för dagen taktiska coach Erik har scoutat en av deras målvakter och vi har en plan. Ska visa sig fungera bra i tredje perioden.
Vi går ut och det är stundtals bra Dingle-tryck på Utbynäs planhalva. Vi står upp bra, men får inte riktigt till avsluten. Det saknas dock inte lägen och Utbynäs är märkbart trötta redan.
1-1 kommer efter att Stina J skjutit ett hårt skott (eller passning - men jag tror att det var ett missat skott :) ) som studsar bakom Utbynäs mål. Amelia står helt rätt placerad och får bollen på bladet. I princip omöjligt att missa det öppna målet.
Wilma åker nu på en utvisning för "upprepade förseelser" efter att hon och Stina Ö turats om att dela ut lite klubbslag på anfallande Utbynässpelare. Vi går in i boxen igen och denna gång överlistar vi Utbynäs som inte får utnyttjat sitt powerplay till att göra mål. I periodens slutminut tar vi sedan ledningen. 1-2 kommer efter att Amelia passat Lindsay som trycker in den med 45 sekunder kvar av perioden.

Pausvila igen, nu med Dingleledning. Vi pratar om att bevaka ledningen och inte blotta oss bakåt. Utbynäs kommer i en och annan kvick kontring trots allt. Vi skall dock försöka gå för ytterligare ett mål och utöka ledningen - mer vakna på returer och försök till skott. Vi skjuter mer i tredje helt klart. Det är stolpar, målvakter och spelare ivägen, men in går den inte. Det är inte förrän Utbynäs drabbas av en utvisning för "felaktigt avstånd" som vi efter ett riktigt bra powerplay gör 1-3, vilket blir slutresultat. Det är återigen Lindsay som gör målet, denna gång frampasad från Emelias (i powerplyuppställningens) position bakom Utbynös mål. Ett riktigt snyggt powerplaymål!

Vi spelar av det sista på matchen och tar en förhållande rättvis vinst idag.

Negativt idag; ingenting egentligen. Kanske hade man önskat lite mer vilja och "djävlar anamma" stundtals, men allt eftersom matchen gick så kom det.

Positivt; Många avslut, bra försvarsspel redan på Utbynäs planhalva. Inte många kom förbi våra centrar Stina ö och Lindsay idag, utan vi hindrade effektivt deras uppspel. Tjejerna tar bra instruktioner och gör bra boxplay och powerplay. En del på "nya positioner" än vad de är vana vid i dessa uppställningar.
På det hela taget en riktigt bra insats av ALLA tjejerna idag!

Extra omnämnande från coach får idag två av tjejerna. Wilda för att vara på tårna hela matchen igenom redan från start. Utbynäs saknade inte chanser och det var många greppade bollar från Wilda. Flera bra utkast också. Ett som var nära att bli assist! Sedan får Alva ett plus i kanten. Hon körde en riktig slitvargsroll på vänsterkanten idag. Pratade bra, visade sig för passningar, sprang på bollar som inte kom, tog nya positioner och hade ett par bra avslut och höll så när på att göra mål efter ett utkast från Wilda! Mycket bra!